12 okt

Vad innebär ett riskfritt spel?

Det finns många olika kategorier av bonusar som man kan bli erbjuden som medlem hos olika nätkasinon och spelbolag. Ett vanligt erbjudande man hör talas om är att ta del av ett riskfritt spel vilket vi ska titta lite närmare på. Att bli erbjuden ett riskfritt spel är vanligt förekommande som en del av insättningsbonusar.

Att ta del av ett riskfritt spel skulle väldigt korthugget kunna förklaras som att man som spelare inte riskerar ekonomisk förlust om man inte vinner på sitt spel. Dock är i stort sett alla riskfria spel förenligt med regler och villkor som spelbolagen själva har satt upp. Så även om många spelbolag har liknande erbjudanden om riskfria spel behöver inte villkoren för dessa vara utformade på samma sätt varför man som spelare bör vara uppmärksam på vad som gäller.

Det är vanligt förekommande att vinsterna vid utnyttjande av ett riskfritt spel är förenligt med omsättningskrav. Detta betyder att vinsten vid ett riskfritt spel måste omsättas innan man som spelare är berättigad att ta ut denna.

Vid eventuell förlust så har du inte riskerat att bli av med dina satsade pengar vilket gör att du får tillbaka din insats om du skulle förlora på ett spel. Var observant på att det riskfria spelet ofta gäller ett specifikt spel vid ett specifikt tillfälle. Vanligtvis gäller det riskfria spelet det första spelet efter att man har accepterat erbjudandet. Skulle du vinna på det spelet anses i de flesta fall det riskfria erbjudandet vara förbrukat. Med andra ord är erbjudandet inte reserverat till det första spelet man förlorar. Hur insatsen betalas tillbaka till spelaren vid eventuell förlust varierar mellan spelbolagen. Vissa kan betala tillbaka insatsen med riktiga pengar utan omsättningskrav. Andra kan betala tillbaka insatsen i form av bonuspengar vilka måste omsättas till gällande krav innan man kan begära ett uttag. Ifall det föreligger omsättningskrav bör man som spelare även vara uppmärksam på ifall man behöver spela på ett minsta odds eller om det finns en viss tidsfrist.